Kun tätä aikaa lomalla on roikkua netissä, jostain ulkomaisesta blogista pisti silmään, miten cuttlen kohokansioita ja leimavärejä voi hyödyntää. Ihan heti oli pakko päästä kokeilemaan. Ja varoitus, tämä on megapostaus...

Ensin tietenkin tarvitaan cuttlebugin kohokansio, leimasinmuste ja kartonki. Tässä ekassa kokeilussa on satiinikartonki ja distressin muste.

DSCN4027.JPG

Kansio avataan ja mustetta levitetään sisäkannelle sille puolelle, missä tekstikin on. Kauttaaltaan varovasti sivellään kannen päälle.

DSCN4028.JPG

Kohokuvioitava paperi väliin ja mankeloimaan normaalisti.

DSCN4029.JPG

Mankeloinnin jälkeen sisältä ilmestyy hieno kohokuvioitu kartonki, johon väri on kiinnittynyt. Distressin muste ja satiinikartonki on kyllä siinä mielessä huono yhdistelmä, että kuivuminen kestää, eli aika varovasti kannattaa siirrellä hetki, mutta kyllä se ajan kanssa kuivuu ihan hyvin. Kansion puhdistin peppupyyhkeellä.

DSCN4030.JPG

Seuraavan kokeilun tein versafinellä ja satiinikartongilla, toimii...

DSCN4031.JPG

...tosin puhdistukseen ei enää peppupyyhe riittänyt. Oli aika ottaa järeämmät aseet käyttöön. Pyyhkeeseen suhaus turtle waxia, ja kansio puhdistui täydellisesti.

DSCN4032.JPG

Sitten memento kokeilu tavalliselle korttipohjalle, toimii.

DSCN4033.JPG

Ja sitten kokeilin vibrancen mustetta. Toimii sekin. Kartonki tuossakin oli ihan tavallista.

DSCN4034.JPG

Ja aika hienoja jouluisiakin taustoja saa näin tehtyä haluamallaan värillä.

DSCN4035.JPG

Toki samankaltaista taustaa saa kaksivärisistä kartongeista hiekkapaperin kanssa, mutta on tämä kuitenkin vähän erilainen juttu. Muutama uusi kohokansio on jo tilauksessa tätä ajatellen. Harmi vaan, että cutllella saa parhaiten kokoa A6, mutta kyllä näitä saa mainiosti hyödynnettyä myös neliökortteihin, kokeilin jo. Ja eikun testaamaan...mars...