Joskus aikaisemmin joku kyseli, mitä ihmeen tusseja ne kiinalaiset oikein on. No, enempää en osaa sanoa, muutakuin että päällä on kirjoitusta kiinaksi, ja ne on eräänlaisia vesiliukoisia sivellintusseja. Itse en omista kuin tasan kaksi kiinalaista, mutta tulen niitä kyllä lisää hankkimaan. On vaan sen verran kivoja. Omat tussini olen hankkinut raumalaisesta Taitomanni- liikkeestä.

Miten niillä sitten väritän. No, tässä vähän minun vinkkejäni. Väritykseen tarvitset kuvan, vesisäiliösiveltimen, tusseja ja akryylipalikan. DSCN3623.JPG

Lisään väriä tusseista palikkaan ja siitä sitten otan väriä vesisäiliösiveltimellä. Itse käytän paperina fabrianon sinistä ja yleensä vähän "kastelen" paperia siveltimellä ennen värin lisäämistä. Ei jää niin helposti rajoja.

DSCN3624.JPG

Nalleväri on mielestäni näissä kiinalaisissa ihan loistava. Se olikin syy, että hankin tämän ruskean kynän.

DSCN3625.JPG

Ja koska tarvitsin poikakorttiin kuvaa, niin toinen väri on sininen. Samaa väritystapaa voi käyttää Zigin Graphic Twin-kynille, toimii loistavasti veden kanssa.

Valmiina kortti onkin sitten tässä. Ei muutakuin kokeilemaan, aika moni tussi toimii veden kanssa. Kannattaa siis vaan kokeilla. Esim. geelikynätkin toimii oikein hyvin veden kanssa, kokeiltu on.

DSCN3636.JPG